19 טיפים חשובים שיעזור לך להצליח בפסיכומטרי

  1. יש לתכנן בתחילת כל יום חלוקת שעות לנושאים השונים ולא “לזרום”. כבר בפתיחת הקורס תקבלו תכנית עבודה יומית מפורטת. אני  ממליץ מאוד על הכנת צ’ק ליסט יומי באפליקציה שנוחה לכם
  2. יש להקדיש בכל יום שעה ייעודית עבור קריאה בעברית ובאנגלית, ניתן לקרוא ספרים אך גם חשוב לקרוא מאמרים מכיוון שהם דומים יותר לקטעי הקריאה בבחינה . לחצו כאן למעבר להמלצות הקריאה והמאמרים של סימפלקס.
  3. יש להקפיד למדוד זמנים בעת הלמידה בבית. זמן הוא מרכיב מהותי מתוך המבחן הפסיכומטרי ויש להתאמן על עמידה בזמנים בשלב מוקדם ככל הניתן בהכנה למבחן. שימו לב חלוקת זמנים מומלצת לפי נושא:יש לבצע מעקב על ציוני הסימולציות שאתם מבצעים תוך זיהוי הבעיה העיקרית בכל סימולציה. (בעמודים האחרונים של ספר הכיתה שתקבלו כבר בשיעור הראשון יש דפי תחקור סימולציות יעודיים):
    > שאלות כמותיות – דקה לשאלה
    >
    שאלות אנלוגיות 30 שניות לשאלה.

    >שאלות הבנה והסקה בעברית – דקה לשאלה
    > קטעי הבנת הנקרא בעברית ובאנגלית 6 דקות לטקסט + שאלות.
    שאלות השלמת משפטים באנגלית – 30 שניות לשאלה.
    ניסוח מחדש באנגלית – דקה לשאלה.

  4. מומלץ לקבוע מראש את שעות הלמידה ואת שעות ההפסקות עבור למידה יעילה יותר (לדוגמא שעה למידה ו15 דקות של הפסקה): עם התקדמות הקורס נסו להאריך את משך הלמידה הרציפה על מנת להתרגל לאורך המתיש של המבחן (3 שעות ו10 דקות).
    > תחילה שעה למידה ורבע שעה הפסקה
    > לאחר מכן שעה וחצי למידה ו20 דקות הפסקה

    > שעתיים של למידה רציפה ו20 דקות הפסקה.
    > שעתיים וחצי של למידה רציפה ו25 דקות הפסקה

  5. חשוב להחליט כבר במהלך הקורס לאיזה מקצוע ברצונכם להתקבל ולנצל זאת ללמידה מכוונת יותר בפסיכומטרי (בעיקר עבור קבלה לבן גוריון בבאר שבע, באוניברסיטה זו  לוקחים בחשבון רק את הציון כמותי במקצועות מתמטיים הנדסיים)
  6. יש להקפיד לבצע את מבחני הסימולציות בשעה הקרובה ככל הניתן לשעת הבחינה האמתית על מנת להימנע מתחושת עייפות במהלך הבחינה האמתית (לרוב המבחנים מתחילים ב-10-9:30).
  7. למי שנוהג לטעות בפרקי הבחינה הראשונים (פרק 1-2 “טעויות טיפשיות”) דרוש “חימום” לפני ביצוע סימולציות וגם לפני המבחן האמתי. מומלץ לפתור כמה שאלות כמותיות פשוטות בבוקר המבחן ובבוקר לפני ביצוע סימולציות הכנה בבית.
  8. למי שנוהג לטעות בפרקי הבחינה האחרונים – יש להקפיד במיוחד על למידה רציפה ארוכה בבית. כמו כן יש להביא למבחן מאכלים לרגעי משבר אלו על מנת לעשות שימוש במאכלים אלו להתגבר על הנפילה בריכוז. לכל המכורים לקפה מומלץ בשלב זה לאכול חטיפי קפה (מאוד יעילים ולא מעודדים שתן שגוזל זמן בבחינה).
  9. בתרגילי אלגברה יש לחשוד בכפל מקוצר, המרכז הארצי מאוד אוהב לשלב כפל מקוצר ומחביא בדרכים יצירתיות יותר ויותר את מרכיבי נוסחת הכפל המקוצר בשאלה
  10. בשאלה 13+ בפרק כמותי, במידה ויש משולשים  יש לחפש דמיון בין משולשים.
  11. אם “נתקענו” בשאלה עם תשובות “יפות” (מספריות) יש לעבוד בשיטת בדיקת תשובות.
  12. אם “נתקענו” בשאלה עם תשובות “מכוערות” (נעלמים אותיות) יש להציב מספרים (נוחים ככל הניתן).
  13. בשאלות “מה משתמע מהקטע תנו כותרת לקטע מה נובע מהפסקה…” אסור שהתשובה תופיע מפורשות בפסקה. יש לחפש תשובה שנובעת מהפסקה אך לא כתובה מפורשות בפסקה.
  14. עדיף לדלג על שאלה אחת שנתקענו בה ולהספיק יותר שאלות מאשר לבזבז המון זמן על שאלה אחת ולהצליח לענות אליה. זכרו- כל השאלות בנושא מסוים הן בעלות אותו ערך ולכן איך חשיבות להצליח בשאלה ספציפית אלה יש לענות על כמות גדולה כמה שיותר של שאלות.
  15. במטלת הכתיבה שימוש בדוגמאות יכול לסייע לכם רבות בביסוס הטיעונים שלכם.
  16. אין סיבה לבדוק שוב שאלה שכבר הצלחנו לפתור בבחינה.
  17. על מנת לעמוד בזמנים (באיחוד בפרק המילולי) הקפידו לבדוק תשובות רק עד שהגעתם לתשובה שאתם חושבים שהיא נכונה -עדיף להיות בטוחים ב90% בתשובה מאשר לבזבז 1-2 דקות נוספות לבדוק שוב ושוב תשובות אחרות. אפילו אם התשובה הנכונה היא תשובה מספר 1 נקרא רק אותה ונמשיך הלאה. רק בשיטה זו ניתן להספיק את הפרק המילולי בזמן.
  18. לכו לישון מוקדם וקומו מוקדם
  19. נסו לפתור לפחות סימולציה אחת במקום שבו תעשו את המבחן הפסיכומטרי (לרוב זה במוסדות אקדמיים וניתן לבקש לעשות זאת)